Masachs deixa l’executiva del PSC en discrepar amb Romero

alt
13/08/2010 - 09:22h

 L’aparell del PSC de la comarca s’està imposant amb mà de ferro allà on vol. Amb les eleccions municipals a la vista, les agrupacions locals dels socialistes volen marcar paquet per jugar la partida, sempre sota la lupa de la direcció comarcal.
Fa unes setmanes es destapava una crisi al PSC de Sant Sadurní, amb la tria de Susanna Mérida com a candidata a l’Alcaldia. Aleshores, alguns regidors sadurninencs, que després van plegar, van acusar les ingerències perpetrades per l’aparell comarcal. Criticaven que alguns només volien viure del partit. Aquesta setmana, les mateixes acusacions ennuvolen el cel del PSC de Vilafranca.
Josep Maria Masachs era, fins aquesta setmana, membre de l’executiva del PSC a la capital de l’Alt Penedès. Hi havia entrat l’any 2007 i era el secretari de l’àrea de Cultura. Aquest veterà militant socialista “va quedar per fer un cafè”, fa uns dies, amb un membre de la CUP, i aquesta acció hauria estat mal vista pel cap de llista del PSC a Vilafranca, Francisco Romero, el qual li hauria recriminat el fet. A causa d’això, Masachs va enviar una carta a Romero, i a altres membres del partit, en la qual exposava la seva opinió de la situació del PSC vilafranquí.

Candidat de dubtosa solidesa
A la carta, a la qual ha tingut accés el 3d8, Masachs diu que Romero li recrimina el fet “que tinguem coincidències amb la CUP en el camp dels serveis socials”. L’autor li recorda al candidat que cal discutir i parlar dels temes que calgui amb la resta de partits ja que “les idees són per compartir i debatre”. Afirma que en política cal “buscar acords amb els rivals” perquè “no estem en possessió de la raó absoluta”. A més, el militant pregunta al candidat que, en cas que no treguin majoria absoluta “si no et parles amb ningú i no tens amics, em vols dir amb qui pactaràs?”

A partir d’aquí, Masachs diu a Francisco Romero que ha entrat “en una actitud sectària, intolerant i encegada”, unes formes que, per ell, són inapropiades. Fins ara ha actuat “amb lleialtat” a la candidatura socialista, tot i tenir “molts dubtes de la teva solidesa”, li recrimina al candidat. No obstant això, Masachs només abandona l’executiva del partit. Diu que seguirà assistint a les assemblees de l’agrupació però que es mantindrà al marge de la candidatura, “tant a favor com en contra”.
Mana l’aparell

A partir d’aquí, Masachs reflexiona sobre l’esdevenir del PSC. Opina que “el govern el vàrem perdre nosaltres i no el va guanyar Pere Regull” i li diu al candidat i exalcalde que “t’amagues al darrere dels mateixos personatges que ens van portar a l’oposició”. En la dissertació, el socialista diu que aquests personatges “treballen per a ells, i et mantenen on ets per pura estratègia”. Diu que aquests estan convençuts que Romero no té “cap futur” i que són “supervivents”.

La carta segueix reiterant els dubtes cap al mateix candidat, i creu que això el portarà “a repetir el desastre personal i col·lectiu”, Masachs li expressa a Romero que “tens el cul llogat” i que “seràs l’alcalde més efímer de la història de Vilafranca”. Per tot plegat, Josep Maria Masachs no té interès a continuar “col·laborant amb un equip sense projecte més enllà de l’ambició personal”. Defineix l’equip socialista com a “buit d’idees” i que “recela dels que tenen pensament propi”.

Estratègia d’atac
Josep Maria Masachs pensa que en política no es pot jugar al tot s’hi val. Creu que el partit dels socialistes està en un to agressiu. Almenys, considera que tocaria fer una política “on s’enviessin missatges positius” perquè això és “el que espera la ciutadania”.
De fet, en la mateixa missiva el socialista evidencia aquest pensament. Senyala que Francisco Romero està en una deriva que el porta “a actuar de forma irracional” i que per això, segueix, no vol participar “en atacs sense sentit a Regull ni a la CUP, ni sentir-me vinculat a la literatura pamfletària del ‘7 dies’ ni avalar actuacions que només obeeixen a reaccions viscerals davant la pèrdua del poder”. Amb aquesta carta Masachs espera que el PSC reflexioni sobre el seu esdevenir, però mentrestant ell se’n mantindrà al marge, sense sortir del partit. Mentrestant, Francisco Romero és de vacances i no ha fet cap declaració.

També et pot interessar

Comentaris