L’Ajuntament de Vilafranca haurà de retornar 740.000 euros a l’Estat

12/08/2010 - 16:07h

L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull ha confirmat aquesta setmana que l’Ajuntament ha rebut la notificació per part del govern de l’Estat en què el reclama el pagament d’una quantitat de diners corresponent a les participacions que el govern espanyol va cedir el 2008 com a recursos lliurats a compte. Fins ara aquests pagaments a compte sempre havien sortit positius per als ajuntaments però un cop tancats els comptes de l’Estat de 2008, la diferència entre el rendiment dels recursos propis i els lliuraments efectuats a compte per part de l’Estat és negativa per als ens locals.
En concret, l’Ajuntament de Vilafranca haurà de retornar més de 740.000€ a l’Estat, un diners que s’haurien avançat de més. L’alcalde ha comentat que habitualment l’Estat avançava aquests diners i després els complementava al llarg de l’any, però en aquesta ocasió amb la crisi econòmica i la baixada en la recaptació d’impostos, els diners avançats per l’Estat excedeixen els que pertocarien a Vilafranca. Regull ha reconegut que la notificació no ha estat una sorpresa i des de la Intervenció municipal ja s’havia fet una reserva de diners per si arribava. Tot i així l’alcalde de Vilafranca ha afirmat que és un cop dur per a les finances municipals ja que són uns diners que es deixaran de destinar a Vilafranca.
Regull ha insistit que, malgrat que els ajuntaments disposaran de 5 anys per retornar aquests diners, la notificació d’aquest deute arriba en un moment en què els Ajuntaments tenen menys ingressos dels habituals per culpa de la situació econòmica. En canvi, suporten més despesa en l’àmbit dels serveis socials o del foment de l’ocupació, entre d’altres, són l’administració més propera als ciutadans, la que rep les seves demandes en primera instància i la que realitza tasques que pertocaria fer a d’altres administracions.

També et pot interessar

Comentaris