El Servei de Foment de l’Ocupació realitza tres tipologies d’itineraris d’inserció laboral per a persones aturades

28/05/2010 - 08:08h

El Servei de Foment de l’Ocupació de l’Ajuntament de Vilafranca està realitzant tres tipologies diferents d’itineraris d’inserció laboral per a persones aturades a la Vila. Per una banda, el proper 15 de juny finalitza el programa Itineraris personals d’inserció (IPI), que ha tingut una durada de vuit mesos i ha atès més de 400 persones de Vilafranca i de la comarca. Els Itineraris Personals d’Inserció (IPI) conformen un programa d’orientació laboral, dissenyat per oferir informació, assessorament i acompanyament a les persones inscrites als serveis públics d’ocupació amb el propòsit d’aconseguir la seva inserció laboral.
L’Ajuntament de Vilafranca, mitjançant el Servei de Foment de l’Ocupació, va posar en marxa el mes d’octubre de l’any passat aquest programa des del SOIP (Servei d’Orientació i Inserció Professional) cofinançat amb el SOC (Servei d’Ocupació de Catalunya–Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya) i el Fons Social Europeu.
En aquests itineraris es treballa de forma conjunta amb l’Oficina de Treball de Vilafranca, des de la qual es deriven les persones beneficiàries d’aquest programa i, a més es realitza el seguiment, tant de la implementació dels itineraris com de l’acompliment dels objectius.

S’inicia el programa Èxit, d’itineraris d’inserció sociolaboral

Aquesta darrera setmana de maig s’han posat en marxa els itineraris extraordinaris del programa Èxit. Aquest és un programa dissenyat conjuntament pel Servei de Foment de l’Ocupació amb els Serveis Socials municipals i està adreçat a persones que, per diferents motius, no poden participar en altres programes d’inserció com els Itineraris per a beneficiaris de la RMI o els Itineraris Personals d’Inserció, etc.
Així, aquests itineraris intentaran donar resposta a situacions diverses i excepcionals i ampliar així les possibilitats de participació i suport a la inserció de persones amb especials dificultats. En cada cas, s’analitzen diferents variables de necessitat i emergència socioeconòmica o laboral per incorporar a les persones beneficiaries al programa.

Inserció sociolaboral per a persones beneficiàries de la RMI

Finalment, des del mes d’abril s’estan portant a terme els itineraris per a persones beneficiàries de la Renda Mínima d’Inserció (RMI) a la Fassina. Aquest programa preveu atendre aproximadament un centenar de persones al llarg del 2010 i 2011. L’objectiu d’aquests itineraris és promoure la millora de les possibilitats d’ocupació i la inserció sociolaboral de les persones participants, oferint les eines necessàries i identificant les competències personals i professionals per dissenyar un projecte personal i laboral. Tot això es realitza a partir de l’acompanyament i l’assessorament.
Fins avui, s’han incorporat als Itineraris RMI unes trenta persones i es preveu que l’objectiu del centenar de participants quedi superat en finalitzar el programa. A l’anterior edició d’aquest programa, els anys 2008 i 2009 hi van participar 88 persones.
Els Itineraris RMI estan cofinançats pel Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya i el Fons Social Europeu.

També et pot interessar

Comentaris