CCOO no vol que s’endarrereixi l’edat de jubilació als 67 anys

17/02/2010 - 17:49h

El sindicat CCOO rebutja totalment la proposta del govern central dirigida a allargar l’edat de jubilació fins als 67 anys. Així ho ha donat a conèixer el secretari del sindicat a la zona Penedès-Garraf, Albert Rodríguez.  Per aquest motiu, juntament amb UGT, dimarts a les sis de la tarda han convocat una manifestació a la plaça Urquinaona de Barcelona. Pel sindicat la mesura és una proposta totalment “innecessària i injusta” que retallaria d’una manera injustificada els drets dels treballadors i que, a més, comportaria que els joves encara tinguessin més dificultats a l’hora d’accedir al mercat de treball. Segons Rodríguez la mesura, a més, no tindrà una repercussió sobre la viabilitat del sistema que compensi el seu impacte social.
A banda de l’allargament de l’edat de la jubilació, el sindicat també està preocupat amb el que ells consideren un alarma sobre quina és la situació real del sistema públic de pensions.  Segons han explicat des de CCOO, “la situació financera del nostre sistema de pensions és positiva amb excedents i això demostra que el sistema públic està suportant millor que els sistemes privats els efectes de la crisi i que, a diferència de la resta de pressupostos públics, encara és capaç de presentar números positius”.

Endarreriment voluntari
Per aquests motius per CCOO s’ha de mantenir l’actual sistema de jubilació flexible, que possibilita la jubilació anticipada (a partir dels 60 o 61 anys), amb una sèrie de requisits i amb l’aplicació de coeficients reductors de la pensió, però que alhora fomenta l’endarreriment voluntari de l’edat de jubilació amb beneficis per a l’empresa i els treballadors o treballadores i que preveu altres instruments com la jubilació parcial.
Per CCOO “poden acordar-se modificacions que no afectin els drets dels treballadors i cal posar obstacles als processos de prejubilacions que fan algunes empreses que impacten negativament sobre l’ocupació i sobre el sistema públic de pensions”.

Retallada de despeses
Segons va explicar Rodgríguez, l’objectiu de l’allargament de la jubilació es concentra en la retallada de despeses en pensions, però es renuncia a polítiques per augmentar els ingressos.
“En els ingressos de la Seguretat Social no només importa el nombre de persones que cotitzen, sinó, sobretot, la qualitat de les cotitzacions”, va comentar el responsable de CCOO a la nostra comarca.
A banda d’aquesta proposta, des de CCOO també s’ha fet referència a altres mesures proposades de reforma del sistema i que des del sindicat creuen que “no s’han d’endurir les condicions d’accés a la pensió de jubilació sinó que en tot cas caldria millorar la protecció tenint en compte l’esforç contributiu, sobretot per a aquelles persones que es veuen obligades a abandonar l’activitat laboral els darrers anys amb una important i injusta reducció de la seva pensió.

Suscitar la inseguretat
En general, des del sindicat volen denunciar l’actitud del govern de l’estat en el procés de reforma de les pensions.
“El govern està vulnerant les regles del joc que han estat un referent a escala europea i devalua el debat sobre pensions i ofereix una imatge d’improvisació que suscita la inseguretat en el futur de milers de persones al nostre país”, afirmen des de CCOO, i demanen que el govern “es comporti de forma seriosa i coherent i que respecti el marc de concertació social com a espai en el qual plantejar propostes responsables de millora del sistema de pensions que permeti assolir el consens”.

També et pot interessar

Comentaris