Els consellers Huguet i Maragall recolzen un conveni de l’IDIADA amb l’IES Andreu Nin del Vendrell

alt
17/02/2010 - 17:11h

La Generalitat i Applus+ IDIADA col·laboren per millorar la formació dels estudiants d’automoció a l’Institut Andreu Nin del Vendrell. altEl Departament d’Educació realitza des de primers de curs l’oferta pública del cicle formatiu de grau mitjà d’Electromecànica de vehicles i del cicle formatiu de grau superior d’Automoció a l’IES Andreu Nin, per la qual cosa aquest dimecres, dia 17, s’ha oficialitzat el conveni corresponent. En un acte celebrat a les instal·lacions de l’Institut d’Investigació de l’Automòbil (IDIADA), al polígon industrial l’Albornar de Santa Oliva, hi han assistit els consellers d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, i d’Educació, Ernest Maragall.
Per la seva banda, IDIADA, organisme adscrit al Departament d’Innovació Universitats i Empresa, aportarà 250.000 euros per a la construcció d’un nou taller mecànic d’uns 200 m2i cedirà al centre equipament i material didàctic. Applus+ IDIADA es compromet a donar prioritat a aquells alumnes que hagin cursat i superat els cicles formatius esmentats quan tingui necessitat de contractar personal tècnic d’aquestes especialitats.
L’acord tindrà vigència fins a la fi del curs 2013-2014.
L’objectiu de l’acord és afavorir la inserció laboral dels alumnes del Cicle Formatiu de Grau Mitjà d’Electromecànica de Vehicles i del Cicle Formatiu de Grau Superior d’Automoció que imparteix l’Institut Andreu Nin de El Vendrell. Per aconseguir-ho, el Departament d’Educació adaptarà els continguts del Cicle Formatiu de Grau Superior d’Automoció per implantar la formació en règim d’alternança perquè els alumnes del Cicle Formatiu de Grau Superior d’Automoció puguin alternar els seus estudis amb un contracte laboral de formació o a temps parcial.
Segons el conveni, que tindrà vigència fins a finals del curs 2013-2014, Applus+ IDIADA facilitarà, amb caràcter preferent, l’accés dels alumnes de l’Institut Andreu Nin a les seves instal·lacions per realitzar el crèdit de Formació en Centres de Treball. A més, quan tingui necessitat de contractar personal tècnic d’aquestes especialitats donarà prioritat a aquells alumnes que hagin cursat estudis en aquest centre.
L’Institut d’Investigació Aplicada de l’Automòbil (IDIADA) és una entitat pública amb personalitat pròpia i adscrita al Departament d’Innovació, Universitats i Empresa, la finalitat de la qual és contribuir a la millora tecnològica i de qualitat de l’automòbil en els àmbits social, industrial i acadèmic. IDIADA aportarà 250.000 euros per a la construcció dins del recinte de l’Institut Andreu Nin del Vendrell una nau industrial de 200 m2on s’hi ubicarà un taller d’automoció adaptat i equipat a les necessitats formatives de l’empresa per tal que l’alumnat i el professorat puguin desenvolupar part de les classes dels cicles. IDIADA també treballarà amb les empreses proveïdores del sector per facilitar a l’Institut la possibilitat d’adquirir en condicions econòmiques avantatjoses equipament tecnològic. A més, aportarà material didàctic i equips d’instrumentació perquè en puguin fer servei els alumnes dels cicles previstos pel conveni.
D’altra banda, Applus+ IDIADA col·laborarà en l’organització de cursos de formació inicial i d’actualització tecnològica per al professorat de la família professional de Transport i manteniment de vehicles de l’Institut Andreu Nin. També possibilitarà l’accés dels docents als seus plans de formació contínua i els permetrà fer estades formatives a les seves instal·lacions.
Per la seva banda, el Departament d’Educació es compromet a establir una distribució horària de classes adequada a l’empresa per facilitar l’accés dels treballadors d’IDIADA a la formació que s’imparteix a l’institut, ja sigui mitjançant la matrícula per crèdits, mòduls o unitats formatives.
Educació també col·laborarà en el desenvolupament de programes de formació contínua adreçats als treballadors i treballadores de l’empresa. A més, iniciarà processos de validació de la seva experiència laboral.

També et pot interessar

Comentaris