Tres-cents diables protesten en un correfoc nudista a Llorenç contra la directiva europea del foc

alt
10/10/2009 - 21:19h

Uns tres-cents diables de Llorenç, d’altres localitats del Penedès i també de la resta de Catalunya han participat aquest dissabte a la localitat del Baix Penedès en un correfoc nudista contra la nova directiva europea del foc. L’esdeveniment ha estat en tot moment molt festiu i ha generat una gran expectació popular i mediàtica. altLa gran majoria de diables i algunes ‘diableses’ anaven vestits únicament amb espardenyes, tanga i, en el cas de les noies, també sostenidor, per bé que tampoc no han faltat alguns participants totalment nus. Això sí, gairebé tothom portava lemes escrits al cos, o també la pell tintada.
altAquest peculiar correfoc l’han organitzat la colla de diables i del drac de Llorenç, entitat que, segons els seus responsables, no s’esperaven ni l’èxit participatiu ni de convocatòria de mitjans de comunicació que ha tingut. L’objectiu era demostrar que els correfocs i altres espectacles amb pirotècnia que s’organitzen arreu del país són segurs i que amb la nova directiva europea del foc corren perill. En aquest sentit, s’ha reclamat al Govern central que aporti les al·legacions necessàries perquè la futura llei no elimini dracs i diables de les festes majors i actes similiars.
El correfoc nudista ha consistit en una cercavila amb tabals pels carrers de Llorenç, amb sortida des de la zona de les escoles i arribada a la Rambla Marinada. Al final, una espectacular carretillada durant la qual s’han cremat uns tres mil coets.

També et pot interessar

Comentaris