Adjudicades les obres de remodelació del centre del nucli històric de Calafell

07/10/2009 - 15:26h

L’Ajuntament de Calafell ha adjudicat les obres de remodelació del centre del nucli històric, amb una inversió d’1.161.992,33 euros. Els treballs començaran després de Tots Sants I duraran entre sis i vuit mesos, de forma que quedin enllestits abans del proper estiu. L’àmbit d’actuació correspon a una de les fases de millora del nucli antic de Calafell i abasta la plaça de Catalunya (on hi ha l’Ajuntament), la plaça de la Constitució, el carrer de l’Església i un tram del carrer Major. Un dels trets principals del projecte és que els vials i places passaran a ser zona amb ús preferent per als vianants. També es renovaran totes les xarxes de serveis.
L’objectiu del conjunt de la remodelació del nucli històric és doble. D’una banda, millorar la qualitat de vida del barri perquè sigui un goig residir-hi. De l’altra, anar posant en valor el patrimoni històric que es concentra al barri perquè esdevingui un actiu turístic de primer ordre. Recordem que,
recentment, l’Ajuntament ha iniciat el tràmit per declarar el nucli històric com a monument d’interès nacional, categoria que ara només té el Castell de la Santa Creu, que presideix el barri.
L’empresa adjudicatària és AMC5, del Vendrell. “Celebrem que les empreses locals i comarcals participin en aquestes adjudicacions, ja que és una forma molt directa de combatre la crisi i l’atur”, ha explicat el tinent d’alcalde de Territori, Ramon Ferré.
De forma prèvia a l’inici de les obres, l’Ajuntament convocarà els veïns i els establiments comercials de la zona afectada a una activitat de participació, per tal d’informar-los de l’actuació que es desenvoluparà i del seu calendari. “Com en totes les obres que estem fent al municipi, i en van unes quantes, l’obra està planificada per reduir al màxim les molèsties i fer tota la via possible”, ha afegit Ferré.
A més, amb l’inici d’aquesta actuació, hi haurà un gran projecte en marxa a cadascun dels tres nuclis que formen el municipi de Calafell. Al nucli del Poble, la remodelació del nucli històric. Al nucli de la Platja, la renovació del Passeig Marítim de Sant Joan de Déu, que ja ha començat la segona fase. I al nucli de Segur de Calafell, la remodelació del centre, al voltant de l’avinguda Catalunya, obra pressupostada en 3,87 milions d’euros i acollida al Fons Estatal d’Inversió Local
(Pla Zapatero).
A Segur, d’altra banda, és imminent l’adjudicació d’una obra de millora del Passeig Marítim, consistent en la renovació d’un sector de la seva vorera costat muntanya.

També et pot interessar

Comentaris