Calafell registra un increment del 3% en l’ocupació hotelera durant l’estiu passat

07/10/2009 - 15:21h

L’ocupació hotelera a Calafell ha registrat aquest estiu passat un increment del 3% en relació a la temporada de 2008. Un resultat que, malgrat la crisi econòmica, es veu reforçat per xifres parcials molt positives. En aquest sentit i segons ha informat l’Ajuntament de Calafell, per exemple, hi ha el 7% d’augment de contractació que van tenir els hotels durant la primera quinzena de juliol; o els 10 punts que van créixer els apartaments en el conjunt del juliol. “Aquestes xifres s’han produït mentre a altres destacions l’ocupació baixava fins a un 15%. Podem parlar d’un resultat molt més positiu del que podria esperar-se i afirmar que el sector turístic local ha aguantat el tipus davant la crisi”, ha explicat el tinent d’alcalde de Turisme de l’Ajuntament de Calafell, Àngel Verge.
Al juliol, els hotels van assolir el 72% d’ocupació (la mateixa que l’any anterior), però els apartaments el 75,5%, que són 10 punts més que al 2008. A l’agost, els hotels van arribar al 81% (tres punts més que l’agost anterior) i els apartaments van repetir el 82,5% de 2008.
Segons Àngel Verge, aquests resultats són el fruit d’una combinació de factors: “D’una banda, comença a notar-se l’efecte dels nous productes turístics que hem posat en marxa com a aposta a llarg termini, com el turisme familiar i el turisme actiu. També les ofertes I descomptes entre setmana que els establiments han posat en marxa. Però enguany, a més, hem respost a la crisi amb un seguit de promocions de reforç encaminades no a obrir nous mercats, sinó a fidelitzar els nostres tradicionals”.
El tinent d’alcalde de Turisme ha destacat també el comportament del turisme de segona residència. “Una paradoxa de la crisi és que la gent viatja menys i “amortitza” més l’apartament. I això ho nota especialment el comerç i la restauració. Si bé la despesa pot ser inferior, que hi hagi molta més gent ajuda a compensar-ho. Considerant el pes que la segona residència té a Calafell, jo diria que no ha anat pas malament en aquest segment”, afirma Verge.
El Patronat Municipal de Turisme també fa l’èmfasi en alguns grans esdeveniments, com el Festival Rockabilly de Calafell, que ajuden a prolongar la temporada i aporten un nou públic força interessant, pel seu elevat poder adquisitiu. La quarta edició del Festival Rockabilly, que va celebrar-se del 7 al 13 de setembre, va reunir una mitjana diària de 3.000 espectadors. L’organització calcula que uns 2.300 eren estrangers. L’arribada al municipi d’aficionats a la música i l’estètica americana dels anys 50 va copar l’oferta hotelera del municipi.

També et pot interessar

Comentaris