La Coordinadora critica el senador que va comparar toros i castells

alt
25/09/2009 - 08:16h

El president de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC), Miquel Botella, ha qualificat de “lamentables” les manifestacions del senador del PSOE Francisco Javier Sanz, que va insinuar que els castells podien ser considerats “maltractaments” a les persones, de la mateixa manera que els detractors dels toros diuen que maltracten animals.
Sanz va fer aquestes declaracions en el marc del debat d’una proposta presentada per ERC per retirar la categoria de festes “d’interès turístic nacional” a aquelles en què es produïssin maltractaments a animals, incloent-hi les taurines. Botella s’ha mostrat sorprès i alhora molest davant el fet que s’hagués fet entrar els castells en una qüestió amb la què no tenen res a veure.

A més, Botella ha recordat que el 17 d’abril de 2008 el Parlament de Catalunya va fer una declaració unànime i solemne de suport a la candidatura dels castells a la Llista Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat de la UNESCO. En aquesta declaració es considerava els castells “una de les expressions més brillants de la cultura popular i tradicional” de Catalunya i va comptar amb el suport dels sis partits polítics representats al Parlament. Igualment, el Consejo del Patrimonio Histórico, integrat per representants de totes les comunitats autònomes de l’Estat va acordar el juliol passat, també per unanimitat, la presentació de la candidatura dels castells a la UNESCO.

El president de la CCCC ha conclòs que “les manifestacions del senador Sanz palesen la
seva ignorància i , dissortadament, també la vigència dels prejudicis anticatalans més
rancis en sectors molt influents de la societat espanyola”

També et pot interessar

Comentaris