Ja hi ha finalistes del XIè Premi de Narrativa El lector de l’Odissea

10/09/2009 - 10:00h

La segona fase de lectura de l’XIè Premi de Narrativa El lector de l’Odissea es va cloure aquest dimarts, en el decurs d’un sopar en el qual van participar més d’una seixantena de lectors, amb l’elecció de les obres finalistes d’aquesta edició. En concret, i un cop escoltats els raonaments exposats pels representants dels cinc grups de lectura que s’havien configurat per a la segona fase, els integrants del Consell de Cent Lectors presents en aquest sopar van declarar finalistes les obres presentades amb el següents títols: Mai més vençut, Les ratlles de la vida i El noi de Sarajevo. Per tant, van quedar descartades les altres 7 que també havien superat el primer garbell, d’entre les 22 que s’havien presentat enguany.

A partir d’ara, les tres obres finalistes passaran a mans del jurat final d’aquesta onzena edició, el qual està presidit per la guanyadora de l’anterior edició, Esperança Camps, acompanyada pel nou director d’Edicions Proa, Josep Lluch, pels escriptors i crítics Isabel-Clara Simó, Ada Castells i Jordi Gàlves, així com per Àngels Castells i Lluïsa Lázaro en representació del Consell de Cent Lectors.
El 16 d’octubre, el lliurament final
L’acte de lliurament del premi tindrà lloc el proper dia 16 d’octubre a l’Auditori de Vilafranca i consistirà en un espectacle multidisciplinar a càrrec del grup 1dos3 Picaparet que conjugarà el gest, la imatge, la paraula i el so. Com ja és sabut, el guanyador de l’XIè Premi de Narrativa El lector de l’Odissea s’emportarà els 13.000 euros amb què està dotat el certamen en aquesta edició gràcies a les aportacions d’Edicions Proa, l’Ajuntament de Vilafranca, el Consell Comarcal de l’Alt Penedès i el Consell de Cent Lectors.
Com en edicions anteriors, el sopar va anar precedit d’una presentació de productes emblemàtics de la DO Penedès per tal de solemnitzar l’etern maridatge existent entre el vi i la literatura. En aquesta ocasió l’empresa elaboradora convidada va ser Emendis i les persones encarregades de glossar els diferents vins i caves presentats per a aquesta firma van ser Jordi Ventosa i Anna Vallès.
 

També et pot interessar

Comentaris