Memorable actuació de la coral de la Universitat Concòrdia de nebraska a Sant Sadurní

08/07/2009 - 16:17h

 

 

La tarda i la nit de dissabte, coincidint amb el Dia de la Independència dels Estats Units, Sant Sadurní va tenir regust nordamericà gràcies a la visita i l’actuació de la University A Capella Choir, l’excel·lent coral de la Universitat Concòrdia de Nebraska. L’estada dels cantaires a la vila va començar amb una recepció al saló de plens de l’Ajuntament, que va tenir lloc a les 5 de la tarda, i durant la qual la University A Capella Choir ja van impressionar a tothom amb les seves veus interpretant una cançó i l’himme dels Estats Units, per commemorar la diada del 4 de juliol.
El plat fort de l’estada a la vila de la coral d’aquesta universitat luterana va ser el concert que van oferir a la sala d’actes de l’Ateneu aquell mateix vespre. Van ser dues hores de música sublim que va commoure a tots els assistents i que serà recordada com una de les millors actuacions de cant coral que s’hagin fet mai a Sant Sadurní. El repertori va incloure espirituals negres, moltes cançons de temàtica sacra i la interpretació, acompanyats de la Coral Sant Sadurní, d’alguns temes en català, com ara el mític Cant dels Ocells. L’actuació es va cloure amb tots els cantaires de la University A Capella Choir rodejant el pati de butaques de la platea i cantant l’himme dels Estats Units amb la mà al cor. Abans ja havien obsequiat al públic amb una cançó dedicada a Sant Sadurní que havia composat Santiago Keinbaum. Entre el públic, a més de l’alcalde i altres autoritats, i havia una emocionada Núria Feliu.

 

La coral nordamericana, que diumenge encara va participar en la missa de l’Església Luterana de Sant Sadurní, actuarà aquest estiu a una important competició internacional de corals que tindrà lloc a Àustria. En la seva gira per l’Estat espanyol, a més de Sant Sadurní, ha actuat a Móstoles (Madrid), Sevilla i Villarrubia (Còrdova)

També et pot interessar

Comentaris